Els científics encara estan buscant allò que diferencia aquests súper-humans de la resta. La nostra cultura de la competició fa que les fites dels guanyadors ens semblin sobrehumanes. Però quan els pregunten per la recepta de la victòria, tant els medallistes olímpics com els escaquistes d’elit coincideixen en un ingredient: la perseverança.
Quan un atleta bat un rècord mundial per qüestió de dècimes de segon, és perquè ha passat mesos i fins i tot anys millorant segon a segon la seva marca. L’estratègia de l’escaquista és fruit de centenars de partides jugades.
Des d’aquesta perspectiva...
Amb l’entrenament adequat tot és possible.
Ja sabem la recepta de l’èxit, però quina és la recepta de l’entrenament adequat?1 La constància
Evidentment si entrenem mitja hora a la setmana, no assolirem el mateix que si entrenem mitja hora quatre cops per setmana. Així mateix, si interrompem l’entrenament durant un període excessiu de temps, és probable que perdem part del que havíem guanyat.
2 L’adequació
Si entrenem amb u
na intensitat excessivament baixa, encara que entrenem cada dia no millorarem gaire. Si per contra entrenem amb massa intensitat, ens podem fer mal i frustrar-nos, amb la qual cosa tampoc millorarem i, fins i tot és possible que abandonem l’entrenament.
3 La motivació
És el pilar fonamental de qualsevol repte. Neix de la visualització dels objectius que ens proposem, ja sigui guanyar una marató o fer dos llargs més a la piscina. Cal fer de l’entrenament un element motivador en si mateix, d’aquesta manera alimentem la voluntat de superar-nos dia a dia.
Us sona aquesta recepta? És la que vàrem fer servir a l’hora de crear el Mètode Glifing! En parlem en aquest tall del Tot és Possible de RAC1 amb Elisenda Camps. Un programa que ens recorda dia a dia que tot és possible.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada